krizni štab, svadbe, maturske proslave kombo
Foto: Arhiva, Shutterstock

Sednica Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa biće održana danas u 16:30 sati. Ključne: dozvoljavanje "žive" muzike u kafanama, ali i svadbi i maturskih proslava. izvori Nova.rs potvrđuju da je, čini se, Štab blizu odluke o "otvaranju".

„Krizni štab naginje ka tome da dozvoli održavanje svadbi i maturskih proslava. To se, delimično, dešava pod pritiskom ekonomskog dela Štaba-  koji personifikuje Goran vesić – a delimično i pod pritiskom samih izjava lekara, koji su rekli da bi do dodatnog (ako već ne potpunog) popuštanja mera trebalo da dođe nakon što u Srbiji 50 odsto građana primi makar jednu dozu vakcine“, kaže naš izvor.

#related-news_0

Na današnjoj sednici očekuje se, dakle, dalje popuštanje mera, budući da je u prethodnih nekoliko dana i broj novozaraženih u padu. Nove mere će biti razmatrane za održavanje proslava – svadbe, mature, rođendana…. Očekuje se da Krizni štab dozvoli okupljanje većeg broja ljudi, uz poštovanje mera zaštite i izmena odluke koja je trenutno na snazi.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da je Grad Beograd pripremio nekoliko zahteva za sutrašnju sednicu.

Vesić je rekao da će biti zatraženo produženje radnog vremena ugostiteljskih objekata do jedan ujutru, da se dozvoli muzika do ponoći i izvođenje „žive muzike“ uz poštovanje mera, nastava u prirodi, proslava matura i da se od 21. juna u Beogradu omogući organizovanje javnih događaja uz primenu mera.

Premijerka brnabić je, međutim, najavila nešto drugačiji scenario.

„Stagniramo po broju vakcinisanih, i dalje smo na 48 odsto, ali dok god ne stignemo do nekih 60 odsto, nema popuštanja, jer se plašim da se korona ne vrati“, rekla je ona za TV Prva i dodala da je neophodno da se još građana vakciniše.

Ovakva njena izjava je, praktično, jedino što drži Krizni štab u neodlučnoj situaciji: struka i politika su se i ovde sukobili, i pitanje je čije će mišljenje preovladati.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare