Goran Vesić, Čika Ljubina ulica, eksplozija, hronika, plinska boca, vatrogasci, policija, uviđaj, uvidjaj
Goran Vesić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je Grad Beograd pripremio nekoliko zahteva za sutrašnju sednicu Kriznog štaba Vlade Srbije.

Vesić je za TV Pink rekao da će biti zatraženo produženje radnog vremena ugostiteljskih objekata do 1.00 ujutru, da se dozvoli muzika do ponoći i izvođenje „žive muzike“ uz poštovanje mera, nastava u prirodi, proslava matura i da se od 21. juna u Beogradu omogući organizovanje javnih dogadjaja uz primenu mera.

Prema njegovim rečima do sada je u Beogradu vakcinisano ukupno 723.549 osoba, odnosno 52 odsto punoletne populacije, a revakcinisano je 654.558 Beograđana.

Komentarišući problem buke u Beogradu, Vesić je kazao da će novi zakon, ako bude usvojen, doprineti rešavanju tog problema, a da će do 23. juna nacrt zakona biti na sajtu Ministarstva zaštite životne sredine.

„Ako bude usvojen taj zakon, svaki komunalni milicajac će imati aparat za merenje buke i moći će da odluči da li će samo opomenuti onoga ko to radi, da li će novčano da ga kazni ili će da oduzme sredstvo koje pravi buku“, objasnio je on.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar