Predrag Kon Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

U ponedeljak u 16:30 sati biće održana nova sednica Kriznog štaba na kojem će se razmatrati novo popuštanje mera, saznaje Nova.rs.

Prethodnih dana brojke novozaraženih su u padu, što je razlog zbog čega će se na narednoj sednici Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa razmatrati popuštanje mera, pre svega onih koji se odnose na održavanje proslava(svadbe, mature, rođendani) i organizovanje skupova.

Pročitajte još...

Očekuje se da Krizni štab dozvoli okupljanje većeg broja ljudi, uz poštovanje mera zaštite i izmena odluke koja je trenutno na snazi, a kojom je odobreno održavanje stručnih skupova i kongresa uz prisustvo maksimalno 200 osoba. Takođe, Krizni štab bi trebalo da ublaži i meru koja se odnosi na okupljanje građana, imajući u vidu da je trenutno na snazi ona kojom je dozovoljeno okupljanje maksimalno pet osoba.

Prethodnog dana u Srbiji su registrovana 172 nova slučaja infekcije koronavirusom, testirano je 9.895 građana, dok je preminulo šest osoba od posledica virusa. Na respiratorima se, prema poslednjem preseku, nalzi 19 pacijenata.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar