Protest Kreni promeni Savo Manojlovic
Savo Manojlović, Protest ispred Predsedništva Srbije pokreta Kreni promeni Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Inicijativa Kreni - Promeni je nakon jučerašnjeg protesta “Srbija nije na prodaju” i konferencije premijerke Brnabić predala dopis u kome je tražila da se daju javne garancije da će narodna inicijativa koju bi pokrenuo pokret Kreni - Promeni biti stavljena na glasanje pre raspisavanja izbora, što je moguće da bude učinjeno na predlog Vlade ili od strane jedne trećine narodnih poslanika.

Iz inicijative poručuju da nisu dobili garancije za overavanje potpisa za narodnu inicijativu, te da će zbog toga nastaviti sa serijom protesta.

„Nastavićemo sa novom serijom protesta dok Vlada ili narodni poslanici ne predlože i zakonom uvedu zabranu na iskopavanje bora i litijuma. Bez ovog zahteva nastavićemo sa protestima. Potpuno je nelogično da se zbog ekološki štetnog istraživanja i ekspolatacije bora i litijuma, sprovede faktička zabrana na delu teritorije. Kao što je zaštićen Jadar, potrebno je da zaštitimo celu Srbiju“, poručuju iz Kreni-promeni i dodaju:

„Ako se ne bi uvela zabrana na nivou cele Srbije, ispalo bi da je Rio Tinto iz političkih razloga bio diskriminisan u odnosu na ostale kompanije i to bi upravo pojačalo argumentaciju Rio Tinta po eventualnoj tužbi. Naredni protest će biti u četvrtak u 19 sati ispred Predsedništva“, zaključuju u saopštenju iz ove inicijative.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare