antitela
Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je da se u borbi protiv širenja korona virusa nastavlja kontrola ugostiteljskih objekata, kako bi se stalo na put malom broju nesavesnih od njih i naveo da je sinoć kontrolisano više od stotinu ugostiteljskih objekata od kojih su neki zbog kršenja mera i zatvoreni.

Vesić je podsetio da su do sada kontrolu obavljali samo sanitarni inspektori, njih 140 za čitavu teritoriju Srbije, odnosno 12 za Beograd, a da će izmenom zakona sada taj broj biti između 400 i 500.

Najavio je da od sutra na snagu stupa i  pojačana i kontrola nošenja maski u javnom prevozu.

„Grad je odmah počeo sprovođenje zakona. Sinoć je kontrolisano više od stotinu ugostiteljskih objekata, od kojih su neki zbog kršenja mera i zatvoreni“, kaže zamenik gradonačelnika.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

U vanrednoj kontroli na teritoriji Lazarevca, a rađena je i u Sopotu, Barajevu i drugim prigradskim opštinama, ponovo je zatečena diskoteka „Kristal” kako radi i odmah je ispražnjena i zatvorena. Fokus je na onim ugostiteljskim objektima gde se ne poštuju mere i žurke se organizuju i posle 23 sata – rekao je Vesić za TV Pink, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Da bi bili još efikasniji, dodao je Vesić, potrebno je da svi državni organi učestvuju u sprovođenju zakona, pa je tim povodom i zatražio sastanak sa premijerkom, kako bi se uključila i policija i tužilaštvo.

„Onaj ko krši mere, to jest organizatori proslava čine krivično delo. Očekujemo podršku svih državnih organa kako bismo zajedno sproveli zakon, kako bismo zaštitili život i one ugostitelje koji savesno rade“, rekao je Vesić.

Naveo je da postoji čitav niz mera koje mogu da se donesu pre daljeg skraćenja radnog vremena i dodao da u ugostiteljstvu radi četrdeset hiljada ljudi, te da mora da se vodi računa da već devet meseci ono ne radi u punom kapacitetu.

„Svaka mera mora da bude usklađena sa ekonomijom jer ako ekonomija ne radi nema novca za zdravstvenu zaštitu. Bolje je da se koncentrišemo na kontrolu i striktno sprovođenje postojećih mera. Od sutra ćemo pojačati kontrolu u javnom prevozu i potrudićemo se da oni koji ne budu nosili maske budu udaljeni iz vozila ili sankcionisati. Nedopustivo je da jedan čovek u autobusu ne nosi masku dok pedeset ljudi nosi, da misli da je pametniji od njih i da sprovodi neka svoja pravila“, istakao je Vesić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare