Foto:kragujevac.rs

Tradicionalna versko-sportska manifestacija ‘’Plivanje za Krst časni’’ na Bogojavljenje će biti održana na jezeru u Šumaricama, ali bez prisustva publike, saopštili su Eparhija šumadijska i Grad Kragujevac. Zbog epidemiološke situacije, organizatori su apelovali na građane da ostanu kod kuće, dok će članovima porodice takmičara biti dozvoljeno prisustvo, uz obavezno nošenje maski.

Piše: Aleksandra Petrović

Za vitešku titulu „Nosilac Bogojavljenskog krsta Šumadije“ u utorak 19. januara, na jezeru u Šumaricama, nadmetaće se 33 plivača, među kojima su dve devojke, ali i nekoliko maloletnih osoba, koje će uz lekarski pregled morati da imaju i overenu pisanu saglasnost roditelja.

Imena takmičara izvučena su javnim žrebom, a organizatori su naveli da je interesovanje za manifestaciju bilo mnogo veće u odnosu na prethodne godine.

Za Bogojavljensko plivanje prijavio se 101 kandidat, a najmladja medju prijavljenima je devojčica rođena 2009.godine, saopštili su organizatori.

Zbog epidemiološke situacije, ove godine manifestacija će biti održana bez publike, a prisustvo će biti dozvoljeno samo crkvenim velikodostojnicima, predstavnicima sportskih organizacija, lokalne samouprave, članovima porodice takmičara i medijima.

Organizatori ističu da je nošenje maski obavezno, bez obzira što se manifestacija održava na otvorenom.

Plivači određeni žrebom, obavezni su da obave lekarski pregled u Sportskoj medicini i donesu blagoslov parohijskog sveštenika, a uoči plivanja za Bogojavljenski krst, prisustvovaće liturgiji u hramu Svete Petke koju će služiti sveštenstvo Eparhije šumadijske.

Manifestacija ‘’Bogojavljensko plivanje’’ u Kragujevcu će ove godine biti održana 18.put.

* * *
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar