Evri, euri, pare, novac
Foto: Shutterstock

Građani sa KiM na čije račune još uvek nije leglo 100, odnosno 200 evra pomoći Vlade Srbije, ne treba da brinu. Isplate će se vršiti sve dok svi oni koji ispunjavaju uslove ne dobiju novac, a građani ujedno imaju mogućnost podnošenja žalbe, potvrđeno je za KoSSev u Kancelariji za KiM.

Ovog ponedeljka krenulo se sa isplatom pomoći građanima koji žive na KiM. Najavljeno je da pomoć sleduje svakog građanina. Deca, penzioneri i zaposleni dobijaju po 100 evra, a nezaposleni po 200 evra.

Iako je veći broj građana već podigao ovaj novac, odnosno na njihove račune je legla uplata, postoje i oni koji tvrde da im ova pomoć još uvek nije uplaćena.

Našem portalu se u međuvremenu javilo više takvih čitalaca sa pitanjem kome da se obrate. Oni tvrde da im je na šalterima navodno rečeno da postoje rokovi za uplatu novca. Od dva roka sa kojima su licitirali – jedan je navodno isticao danas, a drugi navodno 10. juna.

U Kancelariji za KiM, međutim, negiraju da postoje rokovi i tvrde da će svaki građanin koji ispunjava uslove biti isplaćen. Novca ima dovoljno takođe kažu, i podsećaju na to da postoje dnevni limiti za isplatu.

„Dok poslednji čovek sa Kosova i Metohije ne bude isplaćen i ne dobije novac koji mu pripada, proces isplate će trajati. Dakle, dok poslednji ne dobije novac koji mu pripada po tom osnovu, proces traje“, naglasili su u Kancelariji za KiM.

U svakom slučaju, građani koji smatraju da su oštećeni, imaju mogućnost žalbe i potrebno je da se jave svojim lokalnim samoupravama.

„Svi građani koji smatraju da su oštećeni ili možda nisu evidentirani i smatraju da postoji problem u tom procesu, njihova molba je da se jave lokalnim samoupravama, opštinama u kojima imaju prebivalište ili boravište. U svakoj opštini postoji osoba zadužena za pritužbe građana i svaki će se slučaj tako proveriti“, rečeno je za KoSSev iz Kancelarije za KiM.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare