Grafika: Slađana Đermanović/Nova.rs

U Srbiji je u poslednja 24 sata registrovano još 5.206 novozaraženih koronavirusom, a od posledica virusa preminulo je još šest osoba.

Testirano je 14.265 ljudi. Broj pacijenata na respiratorima je 33.

Juče je u Srbiji evidentirano 5.713 novozaraženih, a preminulo je 12 osoba.

Ukupno je bilo testirano 15.934 ljudi. Broj pacijenata na respiratorima bio je 33.

***
Pomoćnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Milan Pašić izjavio je da su juče školama poslati dopisi o merama protiv epidemije koronavirusa, kao i da, prema odluci Tima za škole, nova školska godina treba da počne neposrednom nastavom 1. septembra.

***
„Srbija, zemlja staraca“, ostaje bez svog najbrojnijeg dela stanovništva – penzionera, kojih je prema podacima iz PIO fonda u protekle dve i po godine za čak 58.000 manje nego pre pandemije koronavirusa, tačnije umrlo je za 48.000 više građana starijih od 65 godina, u odnosu na period pre kovida.

Osim što spadaju u zdravstveno najosetljiviju grupu građana, penzioneri su i najsiromašniji, a preživeti koronu i hronične bolesti, zahteva deblji novčanik i pomoć privatnog zdravstvenog sektora, koje oni ne mogu da priušte, pa ostaju „ispod crte“, prepušteni na milost i nemilost državnom zdravstvu, koje ne mari za stare.

***
BONUS VIDEO – Razbijamo zablude o vakcinaciji – Nataša Bogunović: Kako teče lečenje vakcinisanih, a kako nevakcinisanih pacijenata

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar