Grafika:Slađana Đermanović/Nova.rs

U poslednja 24 sata u Srbiji je registrovano još 6.102 novozaraženih koronavirusom, a preminulo je deset osoba.

Testirano je 16.311 ljudi. Broj pacijenata na respiratorima je 18.

***

Juče je u Srbiji registrovano 6.100 slučajeva, a preminulo je šest osoba.

Ukupno je bilo testirano 16.655 ljudi. Broj pacijenata na respiratorima je bio 18.

***

Zbog povećanog broja putovanja, odlazaka na odmor, ali i dolazaka građana iz dijaspore bolnice će sigurno da se pune i oboleće svi koji su osetljivi, upozorava epidemiolog Branislav Tiodorović i dodaje da su tri četvrtine zaraženih u bolnicama stariji od 70 godina.

On je naveo da je od 60 do 80 odsto njih nevakcinisano ili su primili dve, a treću dozu nisu.

„Odlazak po vakcinu za tu kategoriju stanovništva spasava od odlaska na respirator“, istakao je Tiodorović.

***

Komandant Vojne bolnice Karaburma Ivo Udovičić izjavio je danas da su u toj ustanovi hospitalizovana 42 kovid pacijenta, što čini između 35 i 40 odsto kapaciteta te bolnice.

„Od broja novozaraženih na dnevnom nivou prima se 1 do 1,5 odsto (pacijenata), što nije neki veliki broj, bez obzira na ovo povećanje (broja novozaraženih) od početka meseca“, rekao je Udovičić za Radio-televiziju Srbije.

***

Beograđanin (38) koji se tokom jula lečio od tuberkuloze na Klinici za pulmologiju tvrdi u razgovoru da je stanje u toj bolnici „gore nego u zatvoru“, iznoseći niz pritužbi na uslove koje imao tokom lečenja. S druge strane, direktor Klinike za pulmologiju dr Mihailo Stjepanović u pisanoj izjavi objašnjava kakav tretman je imao pacijent i u kojim uslovima plućni bolesnici borave u toj zdravstvenoj ustanovi.

***

BONUS VIDEO – Razbijamo zablude o vakcinaciji – Nataša Bogunović: Kako teče lečenje vakcinisanih, a kako nevakcinisanih pacijenata

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar