Foto: Arhiva, E-Stock/Dušan Milenković

U Glavnom poštanskom centru u Zemunu, gde je trenutno kod 11 radnika potvrđen koronavirus, postoje ozbiljni propusti u sprovođenju epidemioloških mera, a ni u drugim radnim jedinicama situacija nije bolja, kaže za Nova.rs radnik pošte Zoran Pavlović. Iz JP "Pošta Srbije" potvrđuju za Nova.rs da kod njih ima zaraženih radnika, ali negiraju nepoštovanje mera.

Zoran Pavlović kaže za Nova.rs da je, premana njegovim saznanjima, merenje temperature radnicima pošte pre retkost nego pravilo. A iz prave ruke zna kako to izgleda u Glavnom poštanskom centru u Zemunu, gde se nalazi i najveći broj zaposlenih, oko 780 radnika.

„Ja radim u Glavnom poštanskom centru i znam da tamo postoji toplomer, ali on služi eventualno za stranke koje dolaze u poštu, ne za one koji su zaposleni – njima se temperatura ne meri“, kaže Pavlović.

Foto: EPA-EFE/FILIP SINGER

Kaže da u ovoj poštanskoj jedinici nedostaju i sredstva za održavanje higijene.

„Mi ni sapun nemamo ako ga sami ne kupimo. Od jula meseca smo dobili tri maske za ceo ovaj period“, objašnjava on.

Povezane vesti:

Dodaje da je zaključno sa 10. novembrom u Glavnom poštanskom centru registrovano 11 osoba kod kojih je potvrđen koronavirus, što nije jedina poštanska jedinica sa obolelima.

„Kako sam čuo od kolege, oboleo je i jedan broj zaposlenih u radnoj jedinici održavanja u Kumodraškoj“, kaže i dodaje da se ni tamo radnicima ne meri temperatura.

Kako Nova.rs saznaje od radnika pošte koji je zaposlen u Kumodraškoj 248, kod njih toplomer čak i ne postoji, a trenutno je od 300 zaposlenih koronom zaraženo čak 20 radinika.

Pošte Srbije: Korona potvrđena kod 146 zaposlenih, mere se poštuju

U Pošti Srbije poštuju se sve mere koje su preporučene od strane nadležnih i zaposleni su detaljno instruisani o načinu ponašanja u složenoj epidemiološkoj situaciji, kažu iz ovog javog preduzeća za Nova.rs.

Foto: Google.maps

„Obezbeđene su dovoljne količine zaštitnih sredstava i dezinficijenasa za ličnu upotrebu i radne površine, kao i vanredne dezinfekcije prostora po usvojenim procedurama nadležne Funcije bezbednosti i zaštite“, navode iz Pošte Srbije.

Dodaju da je, nažalost, i pored svih mera, prirodno da i zaposleni JP „Pošta Srbije“ oboljevaju, ta da je na današnji dan, od ukupno blizu 15 hiljada zaposlenih, kod 146 potvrđeno prisustvo koronavirusa.

„Odgovorno stojimo pri stavu da je ovo Preduzeće preduzelo sve neophodne mere kako bi se zaštitili zaposleni i korisnici poštanskih usluga, te da je određeno da usled eventualnog nepridržavanja istih, za to odgovorni mogu snositi sankcije“, naglašavaju iz ovog preduzeća.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare