Nis kovid ambulanta
Kovid ambulanta u Nišu Foto:BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC

U Nišu je poslednjih dana svaki drugi testirani pozitivan na koronavirus. U bolnicama na jugu Srbije leči se 327 pacijenata, a samo u niškom kliničkom centru smeštena je trećina tog broja.

I u Nišu se pacijenti žale na višesatna čekanja, javlja reporter N1.

Radovan Mihajlović, pomoćnih direktora Doma zdravlja u Nišu, ilustrovao je situaciju u tom gradu činjenicom da su u drugoj polovini decembru imali prosečno 30 novoobolelih dnevno, da je oko Nove godine bilo oko 50 a oko Božića se taj broj učetvorostručio na oko 200. Ovih dana broj novoobolelih je dostigao 600.

Svake nedelje se za dva i po puta povećava broj obolele dece, kaže Mihajlović, dodajući da je očekivano da će se taj rast nastaviti, s obzirom na to da deca kreću u školu. Navodi da se očekuje i dalji rast broja obolelih u februaru, ali ne sa ovakvim skokom, odnosno da će biti usporeno povećanje.

Juče smo imali u četiri kovid ambulante za odrasle i jednoj za decu ukupno 2341 pacijenta na pregledu, a od toga oko 930 prvih pregleda, kaže sagovornik N1 dodajući da ohrabruje to što je kod 63 pacijenta rađen rendgen, a da je samo kod četiri dijagnostikovana upala pluća. Juče je bilo 855 pozitivnih, mi smo samo 13 pacijenata uputili prema Infektivnoj klinici, i oni svi nisu primljeni, a to govori da je klinička slika nešto blaža, naveo je sagovornik N1 iz Niša.

Mihajlović kaže da će se zaražavanjem tokom ova dva meseca i vakcinacijom stvoriti, prema njegovom mišljenju, uslovi da se ublaže mere do početka maja.

BONUS VIDEO: Anketa ispred kovid ambulante Zemun 24. januar 2022.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare