Drastičan porast broja obolelih od korona virusa uticao je na to da zdravstveni sistem bude pred kolapsom, kovid ambulante postanu preopterećene a redovi ispred njih sve duži.

Portal Nova.rs je danima unazad pisao o problemu gužvi ispred zdravstvenih ustanova. Ozbiljnost ovog problema najbolje se videla kada je muškarac preminuo čekajući na red ispred kovid ambulante na Paliluli. Nekoliko dana kasnije preminuo je još jedan muškarac u Ulici Vojvode Stepe, ispred ambulante na Voždovcu, o čemu je naš portal takođe pisao.

Deluje da su težinu situacije razumeli zaposleni u kovid ambulanti u Zemunu, mesta sa kojeg smo redovno izveštavali, pa su nas ovog jutra zatekle nešto manje gužve a ceo proces pregledanja, kako su nam rekli ljudi koji čekaju u redu, traje dosta kraće. Ispred ove ambulante bile su redovne gužve. Sada je promenjen sistem rada, dele se brojevi, uz procenu satnice kada bi pacijent trebalo da dođe na red.

Danas je bilo ekstremno hladno, nije prijatno čekati ni minut napolju na debelom minusu. Ostaje nam da se nadamo da će se epidemiološka situacija stabilizovazi i da nećemo više izveštavati o više od 10.000 zaraženih dnevno. Nadamo se i da će se zdravstvene ustanove bolje organizovati, a sve za humanije lečenje pacijenata.

BONUS VIDEO: U redovima ispred kovid ambulanti po debelom minusu

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar