preminuli lekari
Doktori preminuli od koronavirusa Foto: Privatna arhiva, Printscreen, Arhiva

Previše zdravstvenih radnika u Srbiji izgubilo je život u toku epidemije korone. Za sve njih 15. februara biće održana komemoracija.

Kako je na društvenim mrežama objavio dr Rade Panić, predsednik Sindikata lekara i farmaceuta, komemoracija će biti održana i za zdravstvene radnike, ali i za sve preminule građane Srbije.

„15.2.2021. u 12:05h Komemoracija preminulim zdravstvenim radnicima i svim preminulim građanima Srbije. Pročitaćemo imena preminulih lekara (to imamo) i ukratko objasniti zahteve koje ćemo predati u ministarstvu 12. 2. Položićemo cveće i zapaliti sveće“, naveo je Panić.

Pročitajte još:

Podsetimo, od početka epidemije korone u Srbiji preko 70 lekara je izgubilo život. Podaci Sindikata lekara i farmaceuta kažu da je 72,60 odsto preminulih zdravstvenih radnika bilo radno angažovano uz puno radno vreme, 12,16 odsto ih je bilo u penziji uz dopunski rad, a bilo je i 4,10 posto penzionera bez dopunskog rada. Van medicine je radilo 1,40 posto, među preminulima je 12,30 procenata stomatologa i 1,4 posto farmaceuta.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar