Zlatko Kokanović Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Aktivista iz Gornjih Nedeljica Zlatko Kokanović prvi put se oglasio nakon današnjeg privođenja i rekao da je privedeno šestoro građana, da je policija bila korektna i da ne zna u kojem pravcu će se dalja istraga odvijati.

Kokanović je uključenju na N1 televiziji rekao da su jaja bacali jer su ona za „jajare“.

„Privedeno je nas šestoro, policija je bila korektna. Dali smo izjave, priveli su nas zbog ometanja javnog reda i mira i videćemo šta će biti dalje. Učestvovao sam u tome i to je bio jedan mali performans, za razliku od australijske policije koja je bacala suzavac ispred hotela Novaka Đokovića. Time smo mi njemu dali podršku jer je on zagovornik zdrave životne sredine“, rekao je Kokanović i dodao:

„Osetili smo potrebu i nismo koristili silu i suzavac, koristili smo jaja jer su one za jajare. Policija je bila tamo stalno, pa kad smo završili prišli su i rekli da moramo otići do SUP-a da damo izjavu. Nismo imali nikakvih problema, ponavljam još jednom. Za sada ne znamo šta će se desiti sa time“, rekao je Kokanović za televiziju N1.

Kokanović je priveden danas kada je jajima gađao zgradu Rio Tinta u znak protesta zbog suđenja Novaku Đokoviću, potvrđeno je za Nova.rs.

Na skupu ispred ove firme okupilo se nekoliko desetina građana koji su skandirali „Rio Tinta marš iz Srbije“ i „Nole, Nole“, čime su iskazali podršku našem najboljem teniseru.

Bonus video: Incident kod Sava centra prilikom Blokada autoputa kroz Beograd

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare