Most Gazela blokada Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Nakon sastanka SEOS-a, Ekološkog ustanka i drugih organizacija širom zemlje dogovoreno je da će se nastaviti sa protestima već 15. januara, te da će tada biti blokiran autoput u Beogradu i jedan granični prelaz.

Đorđe Miketić iz Ekološkog ustanka rekao je za Nova.rs da je završen „istorijski sastanak“ koji je okupio više od 40 organizacije iz cele Srbije.

„Dogovorili smo plan odbrane Srbije od Rio Tinta i drugih trovača, a glavni trovač je Aleksandar Vučić. Konkretno, ići ćemo pred Vladu da naši predstavnici uđu na sednicu Vlade kako bi tražili dokumenta na uvid. Već 15. januara biće blokada u Beogradu i cele Srbije, plus jedan granični prelaz kao opomena“, rekao je Miketić za Nova.rs i dodao:

Foto: Privatna arhiva

„Nakon toga, 22. januara biće ogroman protest i blokada jedne lokacije, koju ćemo naknadno utvrditi ali mislim da će biti Preljina. Ako i dalje ne budu ništa uradili do kraja meseca, blokiraćemo više graničnih prelaza“, podvukao je Miketić i naglasio da je sastanak bio veoma koristan i da je razgovarano o pobošljanju koordinacije na polju cele Srbije.

Bonus video: Protest u Loznici 8. januar

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar