Dr Slobodan Ivanović
Foto: Pritnscreen/YouTube/ZdravljeTV

Vest o smrti primarijusa doktora Slobodana Ivanovića, vaskularnog hirurga i osnivača prve privatne klinike u Srbiji "Anlave", odjeknula je prestonicom u kojoj je posle NATO bombardovanja pružao pomoć povređenima u RTS-u.

Primarijus doktor Slobodan Ivanović preminuo je danas u Beogradu u 69. godini, javio je RTS.

Rođen je 20.11.1951. godine u Beogradu. Njegova karijera počinje 1977. pošto je završio Medicinski fakultet u Beogradu. Specijalizirao je na II Hirurškoj klinici u Beogradu i KC Zemun u periodu 1978 – 1982. godine, na

Odeljenju Opšte hirurgije, Odsek vaskularne hirurgije, sa odličnim uspehom i kao najmlađi hirurg specijalista u zemlji u tom vremenskom periodu.

Ivanović je bio stipendista Kraljevine Švedske, a usavršavao se i u Češkoj, Rusiji i SAD.

ANLAVE poliklinika je osnovana u januaru 1992. godine godine u Beogradu, kao prva privatna zdravstvena ustanova tog tipa kako u Srbiji tako i u tadašnjoj Jugoslaviji.

Slobodan Ivanović je primarijat je stekao 1996. u Beogradu.

Rukovodio transportom pacijenata na pet kontinenata i u preko 60 država, bio je organizator zdravstvene službe na sportskim manifestacijama i član predsedništva Hirurške sekcije Srpskog lekarskog društva.

RTS ističe da će ga pamtiti i po noći u kojoj je ta televizija napadnuta za vreme NATO agresije, kada je primarijus Ivanović organizovao i pružao pomoć povređenima u tom napadu.

Za sobom je ostavio suprugu Veroslavu Ivanović, specijalistu dečije i preventivne stomatologije, ćerku Anđelku specijalistu interne medicine, sina Lazara, sportskog menadžera, sina Veljka, lekara na specijalizaciji i petoro unučadi.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare