Udruženje Kreni-Promeni pokrenulo je peticiju da nagrada za mlade pijaniste nosi ime po tragično nastradalom Andriji Čikiću. Kako su saopštili, "da se tragično ugašen život, kao i uspeh jednog malog velikog virtuoza ne zaborave". Na potpisivanje te peticije pozvao je i poznati voditelj Zoran Kesić.

Na kraju svoje emisije na televiziji Nova koja je rezervisana za muzički blok, voditelj „24 minuta sa Zoranom Kesićem“ pozvao je građane da potpišu pomenutu peticiju, da nagrada za mlade pijaniste nosi ime po dečaku nastradalom u masovnoj pucnjavi u osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“, 3. maja ove godine.

„Navikli ste, dragi gledaoci, da u ovom delu emisije imamo muzički blok. A u muzičkom bloku, pozivamo vas da potpišete jednu peticiju – da nagrada za mlade pijaniste nosi ime po Andiriji Čikiću, dečaku nastratalo u tragičnom događaju u školi ‘Vladislav Ribnikar’. Kompozicija Andrije Čikića zove se Emocije“, kazao je Kesić.

Foto: Nova S

Iz Kreni-Promeni su podsetili da je Andrija na televizijskom šou programu „Virtuozi“ u Mađarskoj, bio u top 30 najboljih mladih muzičara Srbije.

„Suvišno je govoriti o njegovoj kratkoj, a bogatoj karijeri koja je tragično prekinuta“, piše u opisu peticije.

Ako neko želi da sazna nešto više o Andriji, može da ode na njegov sajt andrijacikic.com/wordpress/

Bonus video: Utisak nedelje – Otac Slobodan Negić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare