Roditelji đaka iz Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" i odeljenja VII2, iz kojeg je najviše učenika stradalih u prošlonedeljnom masakru, zatražili su da im se stručno objasni šta će biti sa dečakom K.K koji je ubio osam učenika i čuvara u toj školi i u kom statusu su njegovi roditelji, jer kod dece postoji veliki strah da će on biti na slobodi. Doktorka sa Klinike za psihijatriju kliničkog centra Srbije, Maja Lačković, gostovala je u jutarnjem programu TV Nova "Probudi se" i objasnila šta se trenutno dešava sa dečakom i kakve su dalje procedure.

„On je u procesu psihološko-psihitarsjkih istraživanja i ispitivanja. Proces je u toku, a epilog će nam dati odgovor na pitanja zašto i ko je kriv“, objašnjava Lačković.

Psihijatrica ipak ne može da da odgovor na pitanje koliko će čitava procedura trajati.

„On može duži vremenski period da bude zadržan na nekom posmatranju. Zavisi od tima stručnjaka koji se njime bavi, oni će naparavii detaljno psihijatrijsko-psihološko ispitivanje i veštačenje njegovog stanja i doneti odluku šta će dalje sa njim da se desi“, objašnjava ona.

Prema njenim rečima, trajanje čitave procedure zavisi i od samog K.K i toga koliko želi da sarađuje.

„Treba da se urade testovi. On je pod opservacijom , sa njime treba da se vode dugi razgovori da bi se došlo do odgovora zašto i kako“, zaključila je psihijatrica.

Bonus video: Đaci se vratili u „Ribnikar“ – roditelji imaju zahteve

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar