Foto:EPA-EFE/DIEGO AZUBEL

Zamenik direktora niškog Kliničkog centra Radmilo Janković izjavio je danas da je epidemiološka situacija na jugoistoku Srbije relativno stabilna i da je broj prijema i otpusta kovid pacijenata iz te zdravstvene ustanove "u dobrom odnosu". Ipak upozorava da je dve trećine pacijenata u teškom stanju.

On je za televiziju Pink rekao da su po jutrošnjem preseku, u niškom Kliničkom centru hospitalizovana 384 kovid pacijenta i dodao da se taj broj ne povećava velikom brzinom.

„Nosimo se prilično dobro sa situacijom. Jedna trećina pacijenata je iz Niša a dve trećine u jako teškom opštem stanju dolazi iz svih mesta jugoistočne Srbije, od Prešava, preko Kosova do Kladova“, kazao je Janković.

Po njegovim rečima, u niškom Kliničkom centru je i dosta dece bez teže kliničke slike koja se zadržavaju najčešće na jednodnevnoj opservaciji.

„U poslednjih nekoliko dana imamo i više od 20 prijema iz gerontoloških ustanova, prvenstveno iz Gadžinog Hana“, kazao je Janković i dodao da je od 60 pacijenata na odeljenju intenzivne nege polovina na invazivnoj mehaničkoj ventilaciji.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar