Foto: Nova S

Iznenadna mera sedmodnevnog karantina koju je naša zemlja uvela za putnike iz Indije mnogima je planirano putovanje pretvorila u rasulo.

Više od 200 Indijaca, uglavnom studenata, bilo je u nedelju satima zarobljeno na beogradskom aerodromu Nikola Tesla, prenose indijski mediji, navodeći da je na kraju ove zaglavljene Indijce spasila Ambasada Indije u Beogradu. Na društvenim mrežama ubrzo su se pojavile i slike zarobljenih Indijaca uz apel.

„Pomoć! Ovde ima 300-400 indijskih studenata, ali i građana sa decom zaglavljenih na beogradskom aerodromu. Svako ima let za narednu destinaciju, ali policija od nas traži obavezni karantin od sedam dana. Ne možemo, svi su umorni i gladni“, ovako je glasio tvit korisnika RealNick05.

Indijski mediji prenose da je Ambasada u Srbiji kasnije navela da je 120 zaglavljenih putnika iz Indije uspelo da ode ranije iz naše zemlje nemačkom kompanijom Lufthanza.

„Indijci koji putuju drugim avio-kompanijama odleteće u ponedeljak ili utorak. Predstavnici Ambasade su u kontaktu sa nadležnim organima na beogradskom aerodromu, kao i avio-kompanijama kako bi osigurali odlazak svih Indijaca“, objavila je Ambasada Indije u Beogradu.

Prethodna dva meseca, Beograd se pretvorio u popularno tranzit stajalište za sve Indijce koji putuju u Kanadu, SAD, Saudijsku Arabiju ili Ujedinjene Arpaske Emirate, odnosno zemlje koje su zabranile direktni ulazak iz Indije.

Foto: Nova S

Tako bi na primer putnici iz Indije koji putuju u Kanadu ostali tri dana u Beogradu, zatim uradili PCR test ovde, pošto kanadske vlasti ne prihvataju izveštaje indijskih laboratorija i nakon toga bi nastavili putovanje. Međutim, ceo ovaj trtanzit plan preko Beograda urušio se u petak kada je Srbija odredila obavezni karantin sedam dana.

Dok je problem zaglavljenih Indijaca rešen, mnogi koji putuju uskoro u Beograd iz Indije su se uzrujali, uključujući i mladi šahista Kabira Wadhaweana (15) koji će zbog karantina propustiti pojedine mečeve u našoj zemlji.

Pregled dana
Foto:Newsmax Adria

„Pozvali su me na više različitih turnira i događaja za šahiste od 17. jula do 12. avgusta. Samo par dana pre mog putovanja uvedeni su novi uslovi ulaska u Srbiju i sada se plašim da ću propustitit pojedine mečeve“, rekao je mladi sahišta za indijske medije.

Bonus video – Najveće prirodne katastrofe

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare