Foto: N1, Medija centar Beograd

Nikola Jovanović, direktor Centra za lokalnu samoupravu, naveo je da se u Beogradu u narednim mesecima očekuje skok cena komunalnih usluga navodeći da je "glavni razlog neefikasno poslovanje i javašluk u javnim preduzećima".

Jovanović je dodao da se rast cena komunalnih usluga manjim delom može pravdati rastom energenata.

„U Beogradu se u narednim mesecima očekuje skok cena komunalnih usluga, koji se manjim delom može pravdati rastom cena energenata, ali glavni razlog je neefikasno poslovanje i javašluk u javnim komunalnim preduzećima, kojima su potrebne korenite reforme“, izjavio je direktor Centra za lokalnu samoupravu.

On je naveo da je u izveštaju o realizaciji programa poslovanja za prvi kvartal 2022. godine, JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ najavilo povećanje cene pijaće vode, kao i odvođenja otpadnih voda, navodi se u saopštenju.

„U pomenutom izveštaju takođe se vidi da ovo preduzeće računa na skok cene električne energije. JKP BVK ne posluje sa gubicima, ali isključivi razlog za to je mali nivo investiranja. Stepen realizacije investicija u 2020. godini bio je samo 43 odsto“, izjavio je on.

BONUS VIDEO – Šta građani misle o poskupljenju goriva?

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook

Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar