Foto: NOVA S

Dragan Janjić, glavni i odgovorni urednik agencije Beta, tokom današnjeg gostovanja u emisiji "Među nama" osvrnuo se raniju odluku Vlade Srbije kojom je odlučeno da na konferencijama za medije, a koje se tiču situacije sa koronavirusom, neće biti novinari.

Janjić je prilikom gostovanja osvrnuo na specifičnu situaciju u koju su stavljeni mediji u Srbiji, rekavši da je očigledno reč o strahu od pojedinih pitanja.

„Beta je slala pitanja pre dva dana, dok to nismo radili ni juče, ni danas. Moram reći da je ovo čudna situacija što se tiče konferencija za medije. U današnjem razvoju tehnike, postoji more drugih pristupa, ali je to očigledno izbegnuto. Opet mislim da je to izbegnuto iz političkih razloga, imam utisak da nije zgodno da se čuje šta to pitaju novinari“, kaže Janjić.

Ipak, on dodaje da bi njegovo pitanje bilo kako je moguće da nam se 600 lekara razbolelo od koronavirusa.

„Moje ključno pitanje bi bilo, kako to da su nam puni magacini, da imamo svega, zaštitne opreme više nego iko, ali nam se istovremeno 600 lekara razbolelo. U čemu je tu stvar? Da li je u pitanju loša primena mera, nedostatak sredstava ili šta? Jer je, po odgovorima, sve super“, navodi Janjić.

On se tokom gostovanja osvrnuo i na doktora Predraga Kona i njegovu najavu da će se povući iz Kriznog štaba, a koju je potom, nakon razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučić i premijerkom Anom Brnabić, povukao.

„Doktor Kon se žali na pritiske na društvenim mrežama, što je kao da pre 20 godine kažete, eto, ogovaraju me po nekim kafanama i ja neću da radim ovaj posao. Moram reći da se mnogo toga događa zbog toga što su sve struke u ovom trenutku malo podbacila u otporu politizaciji“ ističe Janjić i dodaje:

„Objašnjenje mi imamo jaku podršku političara u ovoj borbi, pa zar je moguće zamisliti situaciju da medicinska struka nema podršku političara u vreme jedne pandemije?“, ističe Janjić.

Celo gostovanje pogledajte na ovom linku: