Jako nevreme pogodilo je Sombor oko 17 časova, a društvenim mrežama kruže fotografije porušenih stabala u ovom gradu. Takođe, kako je saopštio MUP, jedna žena je poginula kada je drvo palo na automobil u kojem je bila. Obilne kiše i grad pogodili su i Novi Pazar, Ivanjicu, Čačak...

Na više lokacija u Somboru slabla su porušena, pala su preko puta, a negde i preko automobila, javlja lokalni portal So info.

Kako je saopštio MUP, jedna žena je u Somboru poginula kada je na automobil u kojem je bila palo drvo.

Poplava u Novom Pazaru

Snažno nevreme zahvatilo je danas oko 15 sati Novi Pazar i okolinu, zbog kojeg je došlo i do prekida u napajanju električnom energijom u nekoliko naselja, javlja Tanjug.

Obilne padavine i grad veličine oraha padali su satima bez prestanka.

Foto: TANJUG/Aleksandar Nićiforović

Zbog jakih pljuskova, na ulicama se stvorila velika količine vode, pa je bilo otežano kretanje automobila.

Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Oko 18 časova u Novom Pazaru došlo je do prekida u snabdevanju strujom u nekoliko naselja. Još uvek nema informacija o eventualnoj šteti na putnoj infrastrukturi i domaćinstvima.

Nevreme pogodilo i zapad Srbije

Na teritoriji opštine Požega, prema rečima predsednike te opštine Đorđa Nikitovića, pored obilne kiše, u nekoliko navrata padao je i grad.

“Obilna je kiša padala na teritoriji opštine Požega, a u nekoliko navrata i grad koji je zahvatio nekoliko mesnih zajednica. Došlo je do izlivanja bujičnih potoka i imamo nekoliko ugroženih stambenih objekata”, rekao je Nikitović.

U Ivanjici je grad u dva navrata padao u selu Prilike. gde je naneo veliku štetu voćarskim zasadima, javlja Tanjug.

Prema rečima Momčila Mitrovića, prvog čoveka ove opštine, dejstvo protivgradnih strelaca je još uvek u toku, nakon čega će biti vršena prva procena štete.

Grad je padao i na prostoru grada Čačka, na padinama Jelice, gde je takođe naneo štetu poljoprivrednim kulturama.

Hitno saopštenje RHMZ

„U naredna 2 časa najveća grmljavinska aktivnost zadržava se na području Vojvodine, Mačve, donjeg Podrinja, zatim u oblasti od Moravičkog i Raškog okruga sve do krajnjeg juga Srbije, a intenzivni pljuskovi će lokalno i dalje biti praćeni gradom i jakim vetrom. Grmljavinski sistem će se u toku večeri sporo premeštati na istok. Takođe na području Banata (srednji i južni) i Podunavlja (Smederevo i okolina) u narednih sat vremena očekuju se obilni pljuskovi sa grmljavinom, jakim i olujnim vetrom, a moguća je i lokalna pojava sugradice i grada“, objavio je RHMZ u 19.10 sati.

BONUS VIDEO Nevreme zahvatilo zapad Srbije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar