Podeli
Mitropolit dabrobosanski Hrizostom Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

"Mitropolit je prethodnih dana boravio na Kosovu u poseti Pećkoj Patrijaršiji. Kad se vratio, zbog pojave simptoma koji liče na koronavirus, odlučeno je da se podvrgne testiranju", rečeno je iz Patrijaršije u Beogradu za Nova.rs, nakon vesti da je mitropolit Hrizostom pozitivan na koronavirus.

Iz Patrijaršije su rekli da, kada se ispostavilo da je u pitanju kovid, da je mitropolit odmah primljen na lečenje u KBC “Dragiša Mišović”.

“Mitropolit je dobrog opšteg stanja i nema ozbiljnijih zdravstvenih problema. Očekujemo da se brzo oporavi i da se vrati svojim obavezama, jer Srpska pravoslavna crkva ionako teško funkcioniše”, poručili su iz Patrijaršije.

Večeras je Srpska pravoslavna crkva (SPC) saopštila da je mitropolit dabrobosanski Hrizostom Jević, koji trenutno predsedava Sinodom Srpske pravoslavne crkve (SPC), primljen je u Kovid bolnicu zbog pozitivnog rezultata testiranja na koronavirus.

“Njegovo Visokopreosveštenstvo Mitropolit dabrobosanski g. Hrizostom, mjestobljustitelj patrijaraškog trona, primljen je 4. decembra 2020. godine u večernjim časovima u Kliničko-bolnički centar „Dr Dragiša Mišović“ u Beogradu zbog pozitivnog rezultata testiranja na virus Kovid-19”, navodi se u saopštenju SPC.

Mitropolit dabrobosanski Hristom Jević posle smrti patrijarha Irineja, kao najstariji vladika, rukovodi Sinodom Srpske pravoslavne crkve do izbora novog poglavara SPC. Odlukom Svetog Arhijerejskog Sabora SPC, Hrizostom je 24. maja 2017. godine izabran je za mitropolita dabrobosanskog.

Tokom nedavnih turbulencija na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu, kad se na Sinodu razmatrao otkaz profesorima te obrazovne ustanove, Hrizostom bio među episkopima koji su se protvili otpuštanju nastavnog kadra sa PBF.

BONUS VIDEO:

Komentari

Vaš komentar