Iz KC Niš za Nova.rs: „Nažalost, doktor Laza je preminuo“

Društvo 14. apr. 202010:42 > 12:38
Podeli:
Foto: Printscreen/YouTube/RTS Program za dijasporu - Zvanični kanal

Priznati srpski hirurg prim. dr Miodrag Lazić preminuo je od posledica koronavirusa, saznaje Nova.rs. Nakon što je oboleo od kovida 19, on je neko vreme bio na respiratoru, ali je nakon toga, nažalost, izgubio borbu.

„Na našu veliku nesreću, mogu da vam potvrdim da je doktor Laza preminuo jutros u 4.30 sati“, kaže za Nova.rs Dragiša Ljubenović, pomoćnik generalnog direktora za koordinaciju i organizaciju Kliničkog centra Niš i, kako navodi, Lazin veliki prijatelj.

Brojne kolege i prijatelji opraštaju se od doktora Lazića porukama na društvenim mrežama, a jedan od njegovih najbližih saradnika, hirurg Bojan Jovanović napisao je na svojoj Fejsbuk stranici „da je otišao najbolji među njima“.

„Veliki čovek za života, od danas legenda o kojoj će generacije pripovedati. Najbolji srpski sin, čovek koji je zadužio ovu zemlju i pokoljenja. Počivaj u miru dragi prijatelju. Žal je prevelika“, naveo je Jovanović.

Prim. dr Miodrag Lazić rođen je u Zemunu 31.5.1955. godine, gde je završio osnovnu školu. Nakon što je njegov otac oficir bio premešten u Niš, Lazić je u tom gradu završio gimnaziju, a zatim i studije medicine.

Pročitajte još:

Kao student aktivno se bavio odbojkom i fudbalom. Specijalizaciju iz hirurgije završava na VMA u Beogradu, u 30. godini, i postaje jedan od najmlađih hirurga. Potom godinu dana radi u Vojnoj bolnici u Nišu, a onda prelazi na Hiruršku kliniku Kliničkog centra gde je i nadalje bio.

O doktoru Laziću snimljen je dokumentarni film „Dnevnik ratnog hirurga“, autora Siniše Grabeža u produkciji Televizije Republike Srpske. Za njegov rad tokom rata, kada je tokom devedesetih spasio mnoge živote, u Republici Srpskoj patrijarh Pavle odlikovao ga je Ordenom Svetog Save, a bio je nosilac i drugih priznanja.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar