Foto:Shutterstock/Promo

Kosjerić se godinama nalazi u vrhu gradova sa najvećim zagađenjima vazduha, ali po svemu sudeći ništa bolje ne prolaze ni reke. O tome poslednjih dana javno svedoče nekadašnji radnici fabrike "Elkok" koja se bavi proizvodnjom PVC kablova i pocinkovane trake, navodeći da se opasan otpad godinama izbacivao na dve lokacije, direktno u prirodu.

„Tu je najviše odlagano, po deset tona bacano sa 500 kilograma kreča, da bi nešto eliminisali, ali to je teško. Tu nam je jedan radnik upao u rupu, jedva smo ga izvukli, pa su posle prešli na reku Limac i tu se prosipa“, priča Radul Milošević bivši šef obezbeđenja ove fabrike.

Rečica Limac prolazi tik pored fabrike, pored samog pogona što je dodatno olakšalo iskuštanje kiseline, koja je dalje išla skrapež i Moravu.

Radul Milošević
Foto: Printscreen/Među nama

„Ovo je jako blizu, izruči se u kanistar i sipa u jednu šahtu koja ide direktno u rečicu“, dodaje Milošević.

Miloševićeve reči potvrđuje i Goran Petrović koji je u firmi radio 15 godina.

„Znali smo mi sve šta se radi, dobijali smo naređenja direktno od…po hijerarhiji to ide, od direktora i šefa“, rekao je Sekulić.

Foto: Printscreen/Među nama

Kako bi dokazali da govore istinu, spremni su da idu na sud, a za to kao dokaz imaju svesku u kojoj su sve zapisivali po datumima.

„To je radio skipista Dejan, koji će isto potvrditi. Tu ima dosta svedoka koji žele da se pojave na sudu. Ja sam upozoravao direktora, oni nam truju grad i našu decu“, kaže Radul.

Na optužbe nekadašnjih radnika fabrika „Elkok“ menadžmen se nije oglasio, i za sada se ostaje bez odgovora kako i gde se skladišti otpad.

Bonus video: Zašto otpadaju stakla sa fasada Beograda na vodi

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare