Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Srbija je danas "premašila" i cifru od milion registrovanih zaraženih koronavirusom, a broj vakcinisanih građana i dalje jedva prelazi 50 odsto. Koliko je situacija teška pokazuje i jedna uznemirujuća scena koju je na društvenim mrežama podelio jedan mladi lekar.

Mihailo koji radi u jednoj kovid bolnici tokom svoje smene prisustvovao je krajnje uznemirujućoj sceni, a koju je podelio na svom profilu na jednoj društvenoj mreži.

Kako kaže, tokom njegove smene je preminula žena od 80-ak godina, ali to bi, kako on navodi, neki smatrali očekivanim. Međutim, ono što je bilo najstrašnije za ovog doktora jeste to što je preko puta nje ležao njen sin i gledao neuspešne pokušaje reanimacije i intubiranja majke.

„Scene njega kako se hvata za glavu uplakan dok se to dešava su nešto najstrašnije što sam ja u životu video“, napisao je ovaj lekar.

On ističe da se pacijenti reanimiraju u sobi pred drugim pacijentima, te da tu nema privatnosti.

„Zamislite da gledate nekog svog u toj situaciji, kao ovaj čovek“, naveo je mladi lekar.

Dodaje da ni sin, a ni majka nisu bili vakcinisani i ispričao ono što je sin izgovorio dok su ga prebacivali u drugu sobu.

„Ono što mi je ostalo u glavi reči uplakanog čoveka dok su ga prebacivali u drugu sobu da ne bi gledao leš svoje majke ispred sebe: ‘Ja sam kriv, nisam je vodio da se vakciniše’. Ta krivica naravno nije osnovana, i naravno da nije on kriv, ali će ga to osećanje sigurno jako dugo mučiti“, napisao je mladi lekar.

On je pozvao sve sugrađane da ne dovode sebe u situaciju u kakvoj je ovaj čovek, te da se vakcinišu, posebno stariji.

Ova ispovest lekara iz srpske kovid bolnice definitvno je nešto što treba da nas natera da dobro razmislimo i shvatimo ozbiljnost trenutne situacije. Povedimo računa o sebi, ali i drugim ljudima koji nas okružuju i vakcinišimo se protiv koronavirusa.

Bonus video – Reportaža ispred kovid ambulanti

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar