Grafika: Slađana Đermanović/Nova.rs

U Srbiji je u poslednja 24 sata evidentirano još 5,657 pozitivnih na koronavirus, a preminule su još 52 osobe.

Testirano je ukupno 20,071 osoba‬, a na respiratorima je 285 pacijenata.

U Srbiji je na današnji dan zabeleženo ukupno 1,000,365 građana koji su evidentirani kao pozitivni na koronavirus od početka epidemije u februaru 2021. godine. 

***

Juče je u Srbiji registrovan još 6.401 slučaj infekcije koronavirusom, dok je preminulo još 49 osoba. Testirano je 21.119 osoba.

To znači da je 30,3 odsto testiranih u poslednja 24 sata registrovano kao pozitivno na koronavirus.

***

Infektolog prof. dr Dragan Delić prokomentarisao je odbijanje velikog broja zdravstvenih radnika u Srbiji da se vakcinišu protiv koronavirusa, ali i to što odbijaju da primi i vakcine protiv MMR, hepatitisa i gripa, koje su za njih obavezne, a kako navodi, posledice toga mogu biti ogromne.

„Svaki lekar ima pravo da sumnja u određene naučne istine, ali ako neki lekar sumnja u vakcinu, terapiju ili bilo šta, treba da dođe na stručni sastanak i kaže svoje stavove, da ih brani i da se bori za to. Ne ide se na televiziju da se laicima iznose sumnje. Taj lekar na taj način samo stvara konfuziju, istovremeno sebe promovišući kao nekog lekara visoko moralnih kvaliteta. To je sramota“, kaže Delić za domaće medije i dodaje da bi etički komiteti lekarske komore trebalo da reaguju na to, a ne da ćute.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare