Foto: Nova.rs

Sutra će na preko 47 lokacija biti organizovana blokada puteva i saobraćajnica širom Srbije, zbog uvođenja spornih zakona o referendumu i eksproprijaciji. Tim povodom, u Berlinu će takođe biti organizovan protest s početkom u 14 sati, kako bi se Srbiji i njenim građanima pružila podrška u blokadama.

„I dijaspora je uz celu Srbiju. Vidimo se sutra u Berlinu!“ napisao je jedan korisnik Tvitera uz objavu u kojoj piše:

„Berlin podržava blokade. Branderburška kapija, subota 4. decembar, 14 časova. Rio Tinto marš iz Srbije. Srbija neće biti kolonija“.

Podsetimo, iz organizacije Kreni – Promeni upozorili su da su oni koji se protive blokadama pokušati da u Beogradu uništavaju ljudima automobile, te će se zbog toga auto – put zauzimati kao i prošli put, peške sa svih strana u manjim razbijenim grupacijama.

Kako se navodi u saopštenju ove organizacije, tačke za blokadu su i Pančevački most, Brankov most, Terazije, Slavija, kao i prilaz aerodromu, dok je centralno mesto Gazela. 

Iz Kreni – Promeni su posavetovali učesnike blokada da se ne svađaju, ne raspravljaju, i da se povuku ukoliko naiđu na provokatore ili huligane koji su brojniji.

Podsetimo, na blokdama saobraćajnica održanim prošlog vikenda, svedočili smo brojim stravičnim scenama. U Šapcu je bilo najdramatičnije. Najpre je muškarac u bageru krenuo ka okupljanim građanima, da bi se potom pojavili i batinaši naoružani motkama i čekićima.

BONUS VIDEO: Blokada NBG – Aleksandar Obradović došao

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare