Blokada, policija, autoput, Aleksandar Jovanović Ćuta, Savo Manojlović
Foto: Vesna Lalić/Filip Krainčanić/Zoran Lončarević/Nova.rs

U susret protestima koji će se sutra održati u više od 40 gradova, aktivisti i učesnici protesta Savo Manojlović i Aleksandar Jovanović Ćuta za “Novu” su rekli da će blokade puteve dogoditi sa ili bez dozvole policije, te da subota dan kad će se vlast susresti sa realnošću.

Aktivista organizacije “Kreni promeni” i jedan od organizatora subotnjih protesta Savo Manojlović za “Novu” ističe da subotnji protest skup svih onih kojima je stalo da Srbija bude slobodna.

Savo Manojlović Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

“Pozivamo građane na mirne i dostojanstvene proteste. Ovo su protesti za sve. Levičari kojima smetaju desničari neka naprave blokadu na drugoj lokaciji. Vernici koji neće sa ateistima isto. Vakseri i antivakseri – isto. Ne postoji “prva” ili “druga” Srbija, već samo jedna – ujedinjena i slobodna”, napominje on i dodaje da će se blokade desiti uz dozvolu policije ili bez nje.

“Njihova uloga je zaštita javnog reda i mira, zato ih pozivamo da organizujemo nesmetan prolaz vozila hitnih službi i da sprečimo eventualne incidente. U slučaju odbijanja, sva odgovornost za eventualne incidente biće odgovornost visokih funkcionera MUP-a”, podvlači Manojlović.

Ćuta: Danas se suočavaju sa stvarnošću

S druge strane, Aleksandar Jovanović Ćuta iz pokreta “Ekološki ustanak” poručuje da će sutrašnji skup predstavljati suočavanje sa stvarnošću onih koji već deset godina izbegavaju da saslušaju svoj narod.

Protest protiv rezimskog nasilja Trg republike
Aleksandar Jovanović Ćuta na protestu protiv režimskog nasilja na Trgu republike Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

“Režim se nalazi u paralelnoj stvarnosti Aleksandra Vučića, koji je, kao i svaki diktator, umislio da ga narod obožava. Mnogo je važnije ono što će se dogoditi u danima posle subote, a posebno ono što će se desiti 3. aprila kad budu izbori”, navodi Jovanović

Prema njegovim rečima, neophodno je napraviti konsenzus oko toga kako bi Srbija trebalo da izgleda.

“Ne smemo da dozvolimo da nam se ikad više dogodi Aleksandar Vučić, kao ni period posle Petog oktobra, kad smo prokockali šansu da Srbiju dovedemo u red”, zaključuje sagovornik “Nove”.

 

 

****

Bonus video: Ekološki protest blokirao centar grada

 

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare