Foto:Nova.rs

Jedini Kragujevčanin među dobitnicima odlikovanja je prof. dr Slobodan Milisavljević, koji je tokom pandemije koronavirusa u jeku žarišta u Novom Pazaru, organizovao osoblje i Opštu bolnicu za rad u kovid režimu.

Grudni hirurg iz Kragujevca prof. dr Slobodan Milisavljević, našao se među sto zaslužnih pojedinaca i institucija, koje će u sredu 11. novembra, predsednik Srbije Aleksandar Vuči, odlikovati za angažovanje na suzbijanju širenja koronavirusa.

Odlikovanja će biti uručena na svečanosti povodom Dana primirja u Prvom svetskom ratu.

Prema naredbi ministra zdravlja, prof. dr Slobodan Milisavljević je 1. aprila ove godine postavljen za regionalnog koordinatora za suzbijanje koronavirusa za Šumadiju, a kasnije je predvodio medicinsku ekipu od 22 medicinska radnika kragujevačkog Kliničkog centra, koji su u najtežim trenucima otišli kao ispomoć kolegama u Novom Pazaru.

Povodom državnog praznika i obeležavanja Dana primirja u Prvom svetskom ratu, dr Milisavljević biće odlikovan zlatnom medaljom za zasluge.

Prof. dr Slobodan Milisavljević je kao grudni hirurg zaposlen u kragujevačkom Kliničkom centru, a trenutno obavlja i funkciju zamenika direktora te zdravstvene ustanove.

Novi Pazar ne zaboravlja svoje heroje – antrfile

Novopazarska javnost više puta se zahvaljivala lekarima i tehničarima iz Kragujevca koji su građanima Pazara i celog Sandžaka pritekli u najtežim trenucima, a za izraze zahvalnosti nedavno su iskoristili i jednu rukometnu utakmicu, tokom koje je u hali „Pendik“ bio istaknut transparent „Hvala vašim lekarima – hvala narodu Kragujevca“.

Foto:SPD “Radnički“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar