Simo Salapura, gradonačelnik Zrenjanina FOTO: Grad Zrenjanin

Nakon što je N1 objavio da je pomoćnica gradonačelnika Zrenjanina napala dečaka sa smetnjama u razvoju, smatrajući da mu nije mesto u bioskopu, gradonačelnik Simo Salapura je danas na Fejsbuk profilu saopštio da mu je žao zbog incidenta, da je "sve poprimilo i političke konotacije" i da o tome čeka "potpune infomacije".

„Žao mi je zbog incidenta u kome je učestovala i pomoćnica gradonačelnika. Deca su nam uvek na prvom mestu i imam potpuno razumevanje za pažnju javnosti u vezi sa ovim događajem. Pošto je sve poprimilo i političke konotacije, a u okviru kojih se pominje i Grad Zrenjanin, ističem da sam protiv nasilja bilo koje vrste, pa i verbalnog, a naročito protiv onog koje je usmereno ka maloletnim licima sa smetnjama u razvoju, što se u ovom slučaju navodi kao sumnja da se dogodilo“, naveo je Salapura.

On je ocenio da su za sada po tom događaju „dostupne medijske i lične interpretacije“.

„Sačekao bih da dobijem potpune informacije od nadležnih organa i konačnu kvalifikaciju događaja, da bih znao kako dalje da postupam.“, naveo je on.

PROČITAJTE JOŠ:

Kako smo pisali, pomoćnica gradonačelnika Zrenjanina Vera Milošev je prošlog vikenda u zrenjaninskom bioskopu najpre verbalno napala dečaka sa smetnjama u razvoju a potom i njegove tetku i teču.

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti pozvala je roditelje deteta da podnesu pritužbu, a predstavnici opozicije u tom gradu pomoćnicu gradonačelnika da podnese ostavku.

Zaštitnik građana Zoran Pašalić potvrdio je za N1 da je pokrenuo postupak radi utvrđivanja svih okolnosti koje su dovele do ovog događaja.

BONUS VIDEO: Niš, smena vlasti u opštini Medijana, Vučić slučajno danas na dva niška događaja

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare