Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Epidemiološka situacija u Srbiji je zabrinjavajuća, izjavio je večeras pokrajinski sekretar za zdravstvo i član Kriznog štaba Vlade Srbije za suzbijanje epidemije, Zoran Gojković.

Naveo je da „već četiri-pet dana konstantno traje povećanje broja novoobolelih, a sistem je već 10 meseci prenapregnut“.

„Nije dobro da su nam podaci za danas slični kao jučerašnji. Čekamo još unose iz pojedinih gradova ali su preseci slični. Nije dobro ni to što imamo sve više mladih koji su zaraženi“, kazao je Gojković za Radio televiziju Srbije (RTS).

On nije precizirao da li će Krizni štab na sutrašnjoj sednici, u sredu, predložiti pooštravanje mera, već je apelovao na gradjane da se vakcinišu i da poštuju postojeće epidemiološke mere.

Pročitajte još....

Gojković je rekao da je u Srbiji do sada 1,3 miliona gradjana primilo prvu dozu vakcine protiv korona virusa, a 472.000 je primilo i drugu.

Povodom masovnih komemorativnih skupova od petka, posle smrti muzičara i pesnika Djordja Balaševića, Gojković je rekao da „ne možete represivno da delujete na ljude koji imaju potrebu, želju ili motiv da iskažu svoje emocije“.

„Nije stvar izmakla kontroli, ali ljudi su satkani od emocija, i veoma je teško da ih u ovakvoj situaciji potisnu u drugi plan“, objasnio je Gojković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar