Rodoljub Šabić Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Advokat Rodoljub Šabić navodi da je u celoj "ovoj gužvi" i sukobu iste ekipe unutar SNS neprihvatljiv rečnik kojim se govorilo - najmanji problem, problem je odno prema medijima. On podseća da su funkcioneri, u javnom interesu, dužni da komuniciraju sa svim medijim, a ne samo sa odabranima.

„Oni se oslovljavaju terminima koji su potpuno ispod svakog nivoa, kao što su “fukara” i “glupan”. Dakle ako neko unutar stranke misli da njegov kolega ima nedozvoljene kontakte sa stranim ambasadama, to bi trebalo da interesuje i nadležne državne organe“, kaže Šabić i dodaje da ono što je alarmantnije jeste ideja da zbog toga što neki mediji kritički opserviraju postupke vlasti treba da budu na listi za zabranu komuniciranja.

Šabić podvlači da je to neprihvatljivo sa stanovišta elementarnih demokratskih standarda.

„Ono što je još važnije, što je pogrešno i iz ugla našeg Ustava i zakona, jer mediji su stub javnosti, imamo ustavne garancije slobode medija, imamo i zabranu diskriminacije medija. Činjenica da vlast uprkos svemu tome to radi je neprihvatljiva“, kaže Šabić.

Šabić podseća da javni funkcioneri imaju obavezu da komuniciraju sa svim medijima.

„Ni gospođa Mihajlović nije bila imuna da često na račun svojih oponenata ima grube izjave“, kaže Šabić i zaključuje da onima kojima je smetala njena izjava, meta nije bila ministarka, već medij u konkretnom slučaju.

Podsetimo, nakon što je ministarka energetike Zorana Mihajlović odgovorila našoj novinarki na samo tri upućena pitanja, na nju se sručila lavina napada funkcionera SNS. Istakla se premijerka Ana Brnabić, koja je direktno prozvala ministarku Mihajlović, uz ocenu da to što je dala izjavu za „Novu“ nije fer.

Bonus video: Nema Vlade, nema sankcija? – gosti Vuk Vuksanović i Rodoljub Šabić

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar