Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs, TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC

Predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) Vladimir Kostić je, komentarišući brutalne napade predstavnika vlasti na Novu, kaže da se nalazio u sličnoj situaciji kada je bio kritikovan, jer je davao izjave listovima za koje pojedine grupacije smatraju da nisu adekvatne.

„Duboko sam ubeđen da svaki čovek odgovara za sadržaj onoga što je rekao i da ukoliko želi da to dobije širinu, treba da se obrati i onima koji ne misle kao on ili se pretpostavlja da misle drugačije“, navodi Kostiću izjavi za list Nova.

On dodaje da ono što karakteriše osobu nije izbor medija, već ono što izgovora.

„Smatram da bi za komunikaciju među svima nama u Srbiji bilo bolje kada bismo mogli da imamo mogućnost na svim medijima, bez obzira na to da li je nekome iz političkih razloga to prihvatljivo“, ističe Kostić.

Akademik Kostić se zalaže za to da svi mediji imaju jednak tretman i da nije neophodno „slagati se sa orijentacijom medija“, ako uopšte postoji, već isključivo treba govoriti svoj stav.

Podsetimo, nakon što je ministarka energetike Zorana Mihajlović odgovorila našoj novinarki na samo tri upućena pitanja, na nju se sručila lavina napada funkcionera SNS. Istakla se premijerka Ana Brnabić, koja je direktno prozvala ministarku Mihajlović, uz ocenu da to što je dala izjavu za „Novu“ nije fer.

Bonus video: Zorana MIhajlović u novom sukobu sa stranačkim kolegama

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar