FOTO Vesić grli drveće i najavljuje kraj radova

Društvo 02. jan. 202112:06
Podeli:
Foto:BEOINFO/ PREDRAG MITIC

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić kazao je danas da će Savski trg biti završen 25. januara i da će nakon toga sa spomenikom Stefanu Nemanji biti "predat građanima na upotrebu", prenosi Beoinfo. 

„Ovde će danas biti više od 150 radnika, ali većinu njih nećemo videti jer rade u kanalizacionoj crpnoj stanici. Trenutno se oko spomenika Stefanu Nemanji obavlja betoniranje kako bismo počeli s postavljanjem kamenih kocki. Ispod Balkanske ulice našli smo kamene kocke, stare više od sto godina, koje ćemo iskoristiti za ovaj trg“, rekao je Vesić.

Povezane vesti:

On je dodao da je površina čitavog trga dvadeset hiljada kvadratnih metara, da će pored toga 12 hiljada metara namenjeno je za saobraćaj, kao i da će na trgu biti zasađeno 250 novih stabala.Vesić je naveo da je sledeći korak preuređivanje zgrade Pošte u Savskoj, odnosno restauracija predratne fasade koju je uradio arhitekta Momir Korunović.

Foto:BEOINFO/ PREDRAG MITIC

„Polako ćemo uređivati i fasade oko samog trga, a počinjemo i sa rekonstrukcijom Karađorđeve ulice, od trga do Brankovog mosta pored hotela ‘Bristol’ koji se trenutno renovira. Takođe, Ulica Kraljevića Marka postaje pešačka zona“, kazao je zamenik gradonačelnika.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar