Foto: NOVA S

Fakultet dramskih umetnosti (FDU) u Beogradu i predstavnici programa Nova pismenost potpisali su Memorandum o saradnji u oblasti medijske, informacione i digitalne pismenosti. Saradnja se odvija u okviru “Inicijative za novu medijsku i digitalnu pismenost” koju sprovodi Propulsion u partnerstvu s Američkom agencijom za međunarodni razvoj USAID.

Nakon Ministarstva kulture i informisanja, Nacionalne akademije za javnu upravu i Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, među partnerima Nove pismnosti je i FDU. Akcenat će biti na promociji kulture i tehnologije novih medija s jedne strane, a s druge na temi medijske, informacione i digitalne pismenosti.

Najboljim studentima Fakulteta dramskih umetnosti Nova pismenost će omogućiti programe praksi prilagođene novim postulatima medijske i digitalne pismenosti. Kao prvi korak u saradnji, zainteresovani studenti mogu da se prijave za plaćenu praksu iz oblasti produkcije na sledećem linku: https://propulsion.one/saradnik-ili-saradnica/. Ovakva vrsta saradnje studentima i studentkinjama pruža priliku da budu aktivni učesnici realnog tržišta, kao i da se upoznaju sa trendovima koji će biti dominantni u bliskoj budućnosti.

Propulsion je jedan od tržišnih lidera u oblasti novih medija i njihove promocije, a uticaj koji će tehnologija i kultura novih medija izvršiti na društvo u celini od velike je važnosti i za našu ustanovu. Radiće se na osnaživanju umetnika da mogu na najbolji način da prenesu svoje ideje i kreiraju sliku stvarnosti publici koja, takođe, živi u jednom dinamičnom, kompleksnom medijskom, informacionom i digitalnom okruženju, istakao je Miloš Pavlović, dekan FDU.

Savremeno doba zahteva potpuno nove pristupe i veštine. Svi moramo biti svesni da medijska i digitalna pismenost više nije pitanje za budućnosti, već je reč o današnjici koja ulazi u pore svakog biznisa, svih državnih institucija, celog sistema obrazovanja, medija, napominje Darko Soković, partner u organizaciji Propulsion i direktor programa Nova pismenost.

Program Nova pismenost radi s građanima, medijima, kompanijama, obrazovnim sistemom, influenserima i državnom upravom kako bi se najbolje prakse medijske, informacione i digitalne pismenosti našle među temeljima savremenog srpskog društva.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar