FDU pozvao studente da im prijave nasilničko ponašanje

Kultura 20. jan. 202121:06
Podeli:
Foto: N1

Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu pokreće platformu "FDU - Protiv nasilja", sa namerom da se aktivno bavi prevencijom i sprečavanjem svake vrste zlostavljanja i zloupotrebe u obrazovnim procesima, a posebno problemima vezanim za seksualno uznemiravanje, saopštio je taj fakultet.

Oni su u saopštenju pozvali sve studentkinje i studente, ukoliko su imali bilo kakvo loše iskustvo koje ukazuje na nasilničko ponašanje ili smatraju da je došlo do zloupotrebe položaja u obrazovnom procesu ili u prostorijama FDU, da se obrate Fakultetu i takvo ponašanje prijave.

„Obavezujemo se da ćemo potpuno poštovati principe poverljivosti, zaštititi svaku studentkinju i studenta i pokrenuti mere kojim se takva ponašanja obustavljaju, sprečavaju i sankcionišu“, navode na FDU.

Kako piše u saopštenju, radnu grupa u okviru platforme „FDU – Protiv nasilja“ čine dr Divna Vuksanović, redovna profesorka, Srdan Golubović, redovni profesor, Biljana Srbljanović, redovna profesorka, dr Irena Ristić, vanredna profesorka, Stefan Ivančić, docent, Andrea Pjević, studentkinja prodekanka, Jovana Jankov, članica studentskog parlamenta i Nemanja Obrenović, član studentskog parlamenta.

Sve poruke i prijave možete poslati putem elektronske pošte na adresu [email protected]

Podsećamo, mlada glumica Milena Radulović je u potresnoj ispovesti ispričala da ju je učitelj glume Miroslav Mika Aleksić prvi put silovao početkom novembra 2012. godine, kada je imala 17 godina, a on 61. Nakon njege ispovesti još devojaka prijavilo je Aleksića za silovanje i nedozvoljene polne radnje.

Aleksić je uhapšen i njemu je određen pritvor 30 dana.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar