Dvoje preminulo u KC Vojvodine, a Infektivna puna

Društvo 29. jun. 202011:55
Podeli:
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

U protekla 24 časa na Infektivnoj klinici u Novom Sadu preminule su dve osobe, a sa 70 pacijenta kapacitet je skoro popunjen, tako da se Klinika za ortopediju pretvara u kovid bolnicu.

Pokrajinski premijer Igor Mirović je naveo da su preminuli muškarac iz Vrbasa star 63 godine i žena stara 83 godine koja je bila štićenik privatnog staračkog doma u Petrovaradinu, što je druga osoba iz ovog objekta koja je preminula, nakon što je jedan muškarac umro početkom juna.

Prema zvanično dostupnim podacima, sa dvoje novopreminulih, od početka epidemije u martu u Vojvodini je od covid19 umrlo 26 osoba.

Mirović je dodao i da je pokrajinska vlada naložila da se zabrane posete staračkim domovima. Takođe, on je izjavio da se sada svaki dan u Vojvodini registruje od 20 do 30 novih pacijenta, ali nije precizirao kakva je situacija po naseljima, mada je naveo da je najviše njih u Novom Sadu.

Pokrajinski premijer kaže i da se pacijenti iz cele Vojvodine smeštaju u Klinički centar i da ima mesta za još oko pet pacijenata, zbog čega se Ortopedija sprema za prijem novih, a moguće je i da će bolnice u Pančevu, Subotici  drugim mestsima imati svoje delove namenjene za smeštaj određenog broja pacijenata.

Kako je naveo, mada je primetna rast novoobolelih, većina ima lakšu kliničku sliku ili nema simptome, ali će sada uslediti donošenje određenih mera kako bi se suzbila epidemija.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar