Grafika: Slađana Đermanović/Nova.rs

U Srbiji je u prethodna 24 sata od korone preminulo još sedam osoba, a registrovano je 2.454 novozaraženih.

Testirano je 14.270 osoba, a na respiratorima se nalazi 58 pacijenata.

Podsetimo, juče je u Srbiji od koronavirusa preminulo sedam osoba, a registrovano je 2.327 novozaraženih. Na respiratoru su bila 52 pacijenta.

***

Direktorka Kovid bolnice u Batajnici, Tatjana Adžić Vukičević, rekla je za Nova.rs da strahuje da bi mogao da nam se ponovo scenario iz marta ove godine ili kraja prošle godine ukoliko se ljudi ne budu vakcinisali.

„Dominira delta soj koji je virulentniji i lakše se prenosi sa čoveka na čoveka. Bojim se da će posledice biti nesagledive i teške ukoliko se ne vakcinišemo. Ponoviće nam se scenario iz decembra prošle godine ili marta 2021“, upozorava direktorka Kovid bolnice u Batajnici.

Ona navodi da sve brine porast broja novozaraženih i još jednom je uputila apel građanima da se vakcinišu.

„Sa koronom ćemo živeti to je očigledno, svuda u svetu vlada tako mišljenje. Gledajući hiljade bolesnih ljudi, tokom prethodnih devet meseci postojanja Kovid bolnice u Batajnici, gledajući njihove nadljudske napore da udahnu dašak kiseonika, mogu samo da kazem da je u vakcini spas“, izjavila je direktorka Kovid bolnice u Batajnici.

***

Krizni štab za borbu protiv koronavirusa u Novom Pazaru saopštio je jutros da je na bolničkom lečenju 98 pacijenata od kojih je sedam na respiratorima, a tri na kiseoničkoj potpori.

U prethodnih 24 sata u tom mestu preminule su još dve osobe zbog posledica zaraze koronom.

***
U SAD je juče započet postupak za potpuno odobrenje treće doze vakcine protiv KOVID-19, tzv. buster doze za starije od 16 godina, saopšteno je iz kompanija Fajzer/BionTek.

Američki zdravstveni zvaničnici potvrdili su da će buster doze vakcine protiv KOVID-19 od 20. septembra biti dostupne širom Amerike.

Bonus video – Poznati koji su izgubili bitku sa kovidom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar