Grafika: Slađana Đermanović/Nova.rs

U Srbiji je u protekla 24 sata evidentirano još 1.547 osoba zaraženih koronavirusom, a preminule su još 32 osobe.

Testirano je ukupno 15.635 građana, a ne respiratorima je 146 pacijenata.

U Srbiji je juče registrovano još 1.167 osoba zaraženih koronavirusom, a preminula je 31 osoba.

Testirano je bilo 11.773 građana, a ne respiratorima je bilo 168 pacijenata.

***

Porodilja Ana M. (42) iz Kragujevca preminula je od koronavirusa u UKC Kragujevac, saznaje Nova.rs.

Kod preminule trudnice Ane M. (42) iz Kragujevca, infekcija kovidom iz dana u dan se pogoršavala, a lekari su se osam dana borili za njen život, izjavio je za Nova.rs direktor Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Kragujevac Porof. dr Slobodan Milisavljević.

***

Na Medicinskom fakultetu u narednim danima Etička komisija doneće odluku o tome da li će profesorka Valentina Arsenijević Arsić, zbog preporuka pacijentima da koriste ivermekrtin u lečenju koronavirusa, biti javno opomenuta i sankcionisana.

Takođe, na sudu je i dalje postupak protiv 18 lekara, koje je zbog neadekvatnog lečenja i savetovanja pacijenata u vezi sa kovidom 19, pokrenula Lekarska komora Srbije.

***

Lekari u Kovid ambulantama i bolnicama očekivali su da će prvi kontigent najnovijih lekova protiv koronavirusa stići do 15. decembra, kako im je ranije najavljeno, međutim rok je pomeren, pa će ovi medikamenti u našim bolnicama biti najkasnije u ponedeljak, kaže za Nova.rs dr Aleksandar Stojanović, direktor Doma zdravlja Palilula i koordinator Kovid ambulanti.

***

Bonus video – Razbijamo zablude o vakcinaciji – Dr Radovanović: Zašto treba da se vakcinišete iako opet možete da se zarazite

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar