Foto: Twitter/Marko M. Dragoslavic

"Ceca Bojković je telom zaustavila kamion da uđe u Revu", rekao je za Nova.rs Aleksandar Jovanović Ćuta nakon što se pojavio snimak na kojem proslavljena glumica blokira da kamion uđe na prostor koji je već nekoliko dana pod kontrolom građana.

Jovanović je za Nova.rs rekao da je sve bilo spontano i da je kamion „zalutao“.

„Došao je jedan zalutali kamion, kao da ne zna da je blokada i eto, desila mu se Ceca. Bara Reva je pod kontrolom građana, stalno nas ima oko 20, 30. Podvlačim, bara će ostati pod kontrolom građana“, zaključio je Ćuta za Nova.rs.

Podsetimo, građani naselja Krnjača, Aleksandar Jovanović Ćuta iz udruženja „Očuvajmo reke Stare planine“, arhitekta Dragoljub Bakić i članovi više Eko udruženja došli pre pet dana na deponiju građevinskog otpada u prirodnom staništu Reva i blokirali istovar šuta.

„Blokirali smo radove, zaustavili kamione, nema njima više prilaska. Od danas je Reva pod zaštitom građana“, rekao je tada za Nova.rs Jovanović.

On je naglasio da će to trajati dokle god se „ne zaustavi ovaj zločin“, te da neće dozvoliti nikome da priđe.

„Onaj ko je smislio da se zagranjuje živa šuma gde se nalazi preko 130 vrsta ptica, moraće da dođe ovde da nam objasni po kom zakonu je počeo da se radi ovaj zločin nad prirodom. Naravno, za to su odgovorni gradonačelnik, zamenik gradonačelnika, ministarka Irena Vujović, direktor Gradske čistoće i drugi“, kazao je Ćuta.

Bara Reva predstavlja prirodno stanište za veliki broj biljnih i životinjskih vrsta, a iz udruženja Bela čaplja su rekli da ovaj prostor predstvlja lokacija pored koje se u neposrednoj blizini nalazi gnezno orla belorepana, zaštićene i ugrožene vrste.

„Tu se neprestano zatrpava, a pre jedno mesec dana je sečen i deo šume. Tu se planira industrijska zona, koja će da privuče nova radna mesta. 63 hektara hoće da zatrpaju zemljom da bi kroz nekoliko godina napravili ulice, prodali zemljište ili napravili novu industrijsku zonu“, rekli su iz ovog udruženja.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar