Nikola Jovanović Foto:Medija Centar Beograd

Centar za lokalnu samoupravu (CLS) ukazao je danas da u Beogradu već devet godina nema radova na novim mostovima, što značajno usporava razvoj grada i doprinosi saobraćajnom kolapsu, uprkos najavama i obećanjima aktuelne vlasti da će radova biti.

„Posebno zabrinjavaju najave da će se rušiti ‘Pančevac’. Rušenje Pančevačkog mosta ne sme biti opcija, jer nema zamene: most kod Ade Huje je zamišljen kao isključivo drumski, pa ni kad se izgradi neće moći da u potpunosti zameni Pančevački“, napomenuo je CLS, čiji je direktor Nikola Jovanović, bivši šef odborničke grupe Savez za Srbiju u Skupštini grada Beograda kao i bivši potpredsednik Narodne stanke.

Kako je naveo, „ovakva politika je u oštrom kontrastu sa praksom 2008-2012, jer su u tom periodu rekonstruisani Stari savski most (2008), Pančevački most (2009) i ‘Gazela’ (2011), a 2012. godine pušten je u saobraćaj Most na Adi“.

On je naglasio da je u julu 2018, zamenik gradonačelnika Goran Vesić najavio početak izgradnje mosta kod Ade Huje za 2020. godinu, kao i da bi se tim mostom zaokružio unutrašnji magistralni prsten u Beogradu i omogućila rekonstrukcija „Pančevca“, ali od toga za sada nema ništa.

„U isto to vreme, pre više od tri godine, zamenik gradonačelnika je najavio i izgradnju drumsko-železničkog mosta kod Vinče, kojim bi se kompletirala obilaznica oko prestonice i izbeglo da vozovi sa opasnim teretom prolaze kroz centar grada. Sada je već izvesno da radovi neće ni početi u mandatu ove gradske vlasti“, istakao je CLS.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar