Ruma, rekonstrukcija glavne ulice
Foto: Nova.rs

Meštanka Rume Milena D.P. za Nova.rs kaže da je rekonstrukcija Glavne ulice u Rumi završena pre dve godine, ali da se ona danas ponovo "krpi". Dodaje da je tada na otvaranju pevala Ceca Ražnatović i da ništa nije slutilo da građani Rume dve i po godine kasnije neće moći normalno da se kreću u svom mestu.

Milena za Nova.rs kaže da je cela Glavna ulica u Rumi rekonstruisana 2019. godine, te da je u pitanju investicija vredna 130 miliona dinara. Dve i po godine kasnije, asfalt se ponovo radi, a ulica je zatvorena za saobraćaj.

„Rekonstrukcija je išla celom dužinom ulice od jednog kilometra i to je vredelo 130 miliona dinara. Petinu ili četvrtinu je dala opština, a sve ostalo pokrajina jer se smatralo da je to investicija od kapitalnog značaja“, priča meštanka Rume.

Ruma, rekonstrukcija glavne ulice
Foto: Nova.rs

Kaže da je na otvaranju pevala Ceca Ražnatović i da je bilo mnogo sponzora, ali da se ubrzo uočilo da je put loš.

„Ceca je bila na otvaranju, dolazili su sponzori sa svih strana. Menjani su trotoari i klupe celom dužinom ulica – 500 metara u jednom smeru i 500 u drugom. Međutim, vrlo brzo se videlo da je asfalt loše urađen i sada je saobraćaj zatvoren u oba pravca. Pravdaju se da će da ova rekonstrukcija da bude u reklamacijskom roku, pa će to da plati investitor. Isti taj investitor sada radi jednu paralelnu ulicu sa ovom i put koji izbija na Novi Sad.“, nastavlja.

Foto: Nova.rs

Meštanka kaže da je državni revizor imao zamerke na izbor izvođača.

„Bilo je velikih zamerki za nenamensko trošenje para i to nam je zamereno još pre dve godine“, naglašava Lena i dodaje da meštani gube strpljenje.

Foto: Nova.rs

„Sve je u radovima, mi smo paralisani sa svih strana. Stanovnici ovih ulica su u dimu i prašini mesecima, a sada nam je Glavna ulica zatvorena. Presekli su nam žilu kucavicu mesta, ne znam zaista kada će se ovo završiti“, zaključila je naša sagovornica.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare