Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Od danas je u prodaji nova kartica za javni prevoz "Beogradska kartica", izjavio je resorni gradski sekretar, Jovica Vasiljević.

Novinarima je u Skupštini Grada Beograda najvljeno da će od ponedeljka, 12. jula, građani uz tu personalizovanu karticu s kupljenom mesečnom kartom za naredni mesec, moći da koriste i gradske bazene za jedan dinar i da jednom mesečno kupe ulaznicu za beogradski Zoološki vrt za 350 dinara, umesto 550, kolika je redovna cena.

Sa „Beogradskom karticom“, građani će moći da imaju popuste i pri kupovini karata za pozorišta, bioskope, muzeje, za plaćanje računa Infostana i računa u ugostiteljskim objektima i prodavnicama.

Povezane vesti:

„Beogradska kartica“ će funkcionisati po principu „dva novčanika“ – na jedan će se uplaćivati karta za prevoz, a drugi će moći da se dopunjuje i tako plaća korišćenje javnih bicikala i parkinga.

Vasiljević je kazao da će svake godine biti drugačiji dizajn kartice i da će za to građani moći da daju predloge.

Sekretar je naglasio da je neophodno da građani plaćaju javni prevoz jer „kolika je naplata prevoza, toliko je on kvalitetan“.

Pogodnosti korišćenja „Beogradske kartice“ će već na jesen biti proširene, dodao je on.

„Reciklomati“ koji su postavljeni u gradu, takođe omogućavaju dopunu „Beogradske kartice“.

Direktor Sportskog centra Tašmajdan Milan Novović rekao je da će pored tog centra, građani moći da koriste i gradske bazene u Sportskog centra Banjica, Milan Gale Muškatirović, Vračar i 11. april.

„Kupovinom mesečne karte za prevoz možete koristiti jedan od pet bazena. Dakle, imate pet ulazaka na razne gradske bazene“, rekao je on.

Sistem naplate karata i upravljanja vozilima obavljaće turska kompanija „Kentkart“, vlasnik preduzeća Apex Solution Technology, koji je upravljao dosadašnjim sistemom za naplatu karata BusPlus.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (5)