Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Iako su rukovodioci Beograda još od 2014. godine obećavali ukidanje javno-privatnog partnerstva i vraćanje naplate karata pod gradsku upravu, ovih dana je raspisan tender za novog privatnog partnera za narednih 13 godina, saopštio je Centar za lokalnu samoupravu.

Budući da je istekom desetogodišnjeg ugovora sa Apex-om Grad stekao pravo svojine na opremi za naplatu karata i pravo trajnog korišćenja softvera, kao i da je stekao dovoljno znanja i iskustvo za samostalnu naplatu karata, postavlja se pitanje zašto se traži novi privatni partner kome se nudi gotovo minimalno umanjeni procenat od naplate karata (7,92 odsto umesto dosadašnjih 8,53).

Pročitajte još:

Prema računici Centra za lokalnu samoupravu, od naplate karata gotovo pola miliona evra će se tako odvajati za privatnog partnera na mesečnom nivou, a da je potpuno nejasno šta će on novo doneti u odnosu na ono što je Grad već stekao tokom desetogodišnjeg ugovora sa Apex-om.

Centar za lokalnu samoupravu predlaže da GSP preuzme sistem naplate karata, a da se iznos koji bi se davao privatnom partneru iskoristi za angažovanje novih vozača, bolje uslove i kvalitetnije održavanje voznog parka.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar