Foto: Tamara Marković/Nova.rs

Centar za lokalnu samoupravu (CLS) najavio je danas da će uputiti zvaničan zahtev Sekretarijatu za javni prevoz Grada Beograda da se onemogući privatnim firmama za obezbeđivanje da učestvuju u procesu kontrole i naplata karata u gradskom prevozu.

Ne postoji pravni osnov da privatne firme za obezbedjivanje legitimišu, zastrašuju ili primenjuju silu prema putnicima u gradskom prevozu, saopštio je CLS, čiji je direktor Nikola Jovanović, nekadašnji funkcioner Narodne stranke i bivši šef odborničke grupe Savez za Srbiju u Skupštini grada Beograda.

Kako je u saopštenju CLS navedeno, „podršku kontrolorima treba da pruža u izuzetnim slučajevima komunalna milicija kao zvaničan organ Grada, dok Zakon o privatnom obezbedjenju ne predvidja mogućnost da te firme obavljaju ovakve poslove“.

„Izražavamo bojazan da, u situaciji povišenih tenzija i loših iskustava građana sa privatnim obezbeđenjem, ovaj potez može proizvesti brojne neželjene posledice, za koje će biti odgovorna gradska uprava ukoliko se ovo dozvoli“, upozorio je CLS.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar