Foto: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC

Sednica Kriznog štaba održaće se danas u 16 sati najavila je premijerka Ana Brnabić. Ona je istakla da će biti razmatrano potencijalno popuštanje mera, budući da se vidi stagnacija u broju novozaraženih.

„Razgovaraćemo o tome koliko je moguće popuštanje mera jer vidimo stagnaciju u broju novozaraženih, čak i blagi pad“, izjavila je premijerka.

Nakon više dana odlaganja sednice Kriznog štaba, u petak će se konačno održati dugo isčekivana sednica o kojoj će se raspravljati o eventualnim novim merama u borbi protiv virusa.

Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović izjavio je jutros da su kovid bolnice zatrpane pacijentima i da nije vreme za popuštanje mera. Kako je još naveo, razmišlja se o otvaranju bašti kafića, gde bi važila posebna pravila, na primer da po osobi treba da se odvoji devet kvadratnih metara.

Zabrinutost je iskazao i direktor Kliničkog centra Srbije Milika Ašanin koji je rekao da je situacija veoma ozbiljna, te da zabrinjava broj preminulih.

„U kovid bolnici u Batajnici se trenutno leči 886 pacijenata, dok ih je u Infektivnoj klinici oko 106. Posebno jak udar u ovom talasu je na jedinice intezivne nege i često se dešavalo da pacijenti direktno sa prijema idu tamo“, izjavio je Ašanin.

Podsetimo, u poslednja 24 sata u Srbiji je evidentirano 4.810 novih slučajeva koronavirusa, dok je 37 osoba preminulo od posledica infekcije.

 

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar