Foto: Medija centar Beograd

Sociolog Ratko Božović izjavio je u Danu uživo da je "demokratija potpuno devastirana". "Ovde nema ništa od demokratije, nema ništa od pluralizma. Ovo sada je napredovanje u nazadovanju i ništa drugo, možemo mi da se lažemo, ali nije ništa drugo nego to", kaže Božović.

Kako je rekao, „neprekidno mu je ovih dana pred očima naša Skupština“.

„Moram da kažem, kao nekakav svedok vremena koje je prošlo od devedesetih godina, ja sam neprekidno pratio Skupštinu, nikada nismo imali ovakvo čudo neviđeno u Skupštini, to je demanti svega što je suštinski Skupština. U tom parlamentu se desilo nešto neverovatno, što se nikada nije deislo u ovolikoj meri. Umesto da se govori o zakonima i da se konačno poslanici bave onim zbog čega su u parlamentu, oni su dobili svoje uloge, jer su govorili manje više svi isto, na jednoj strani vršili glorifikaciju svog vođe, Vučić je bio Bog koji je pao sa samog neba na zemlju, to je podaništvo kakvo se ne pamti u istoriji ove zemlje, Tito je zanemarljiv u odnosu na to, a na drugoj strani je stravični atak na Đilasa“, kaže Božović.

Mi smo, kaže, jedno društvo „iščašeno iz normalnosti“.

„Ovde normalnosti nema. Ako bilo ko bilo šta kaže što bi bila kritika, ili osporavanje onoga što država čini, to doživljava stravično osporavanje, svako ko se pojavi biva bačen u blato diskvalifikacija, televizijama se pridružuju tabloidi koji igraju istu igru, imam utisak da oni dobijaju informacije direktno od BIA i od službi, nema tu istraživačkog novinarstva“, kaže on.

Demokratija je, ističe on, potpuno devastirana.

„Ovde nema ništa od demokratije, nema ništa od pluralizma. Ovo sada je napredovanje u nazadovanju i ništa drugo, možemo mi da se lažemo, ali nije ništa drugo nego to“, kaže Božović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar