Bozidar Zecevic
Božidar Zečević Foto:E-Stock/Mirko Rodić

Poslanici Skupštine Srbije izabrali su danas dramaturga, reditelja i filmologa Božidara Zečevića za člana Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) na predlog Udruženja filmskih, scenskih i dramskih umetnika i Udruženja kompozitora.

Predsednica Odbora za kulturu i informisanje Sandra Božić rekla je u raspravi da će Savet REM-a, koji ima devet članova, posle današnjeg izbora jednog člana, raditi u punom sastavu i pre svega nezavisno odlučivati o svom delokrugu rada.

Ona je podsetila da je jedan od osnovnih zadataka REM-a da unapređuje kvalitet i raznovrsnost usluga elektronskih medija, da zaštiti razvoj slobode mišljenja i izražavanja u cilju zaštite interesa javnosti u ovoj oblasti kao i zaštite korisnika usluga elektronskih medija.

Božić je rekla da su u decembru prošle godine izabrana tri člana Saveta REM-a.

Božidar Zečević je osnivač i glavni urednik filmskog časopisa „Filmograf“. Član je Evropske filmske akademije, a bio je upravnik Muzeja Jugoslovenske kinoteke.

Zečevićeva dramska dela izvođena su na profesionalnim scenama Beograda i Srbije. Kao dramski pisac nagrađen je Nušićevom nagradom Udruženja dramskih pisaca Srbije za delo „Pivara“ i nagradom „Joakim Vujić“ za najbolji dramski tekst za dramu „1918“.

Kao filmski i televizijski scenarista i reditelj ostvario je više od 100 dokumentarnih i igranih filmskih projekata.

VIDEO BONUS: Aleksandar Vučić o Belivuku

Tagovi

Komentari

Svi komentari (0)